Fina, ukusna i okrepljujuća juha od rajčice, odličan je uvod u gastronomski užitak restorana Polaris. Stručnjaci se u potpunosti slažu kako je za dobru probavu najbolje organizam pripremiti s toplom juhom, a juha od rajčice je posebno dobra jer na najbolji način priprema vaš organizam za nastavak ručka. Dobar tek!

Svježe, lagano a zasitno. Pileća Crispy salata je idealna za obilniji međuobrok ili čak ručak ako želite nešto lagano i svježe. Pohani pileći prutići se idealno upotpunjuju s svježim povrtnim okusima a uz ovo jelo preporućamo lagano bijelo vino koje će odlično zaokružiti ovo ukusno jelo.

Sočna pljeskavica zapečena u vrhnju i ajvaru je pravo rustikalno jelo koje cijene oni koji vole domaće, onako iz keramičke ili glinene posudice kako su bake pripremale. Ovo jelo preporučujemo kada ste zaista gladni jer smo sigurni da će zadovoljiti i najgladnije. Čaša crnog, dugo odležanog vina je idealna uz ovo jelo!

Najbolje od piletine, iskošteni batak i nadbatak, uz fino povrće i pekarski krumpir ovo jelo svakako zaslužuje preporuku. Uz piletninu Polaris, preporučujemo šopsku salatu i čašu laganog crnog vina koja će upotpuniti ovaj gastronomski užitak. Dobar tek!

Zeleni rezanci s dimljenim Lososom su odličan izbor za prave gurmane. Spoj okusa fine tjstenine, krem umaka lososa i dimljenih komadića ove plemenite ribe je upravo izvanredan. Uz ovo jelo preporučujemo čašu finog bijelog vina iz naše ponude.

Restoran Polaris Vam i ove godine nudi posebno osmišljene menije za Valentinovo. Ručak ili večera na dan Valentinova, u restoranu Polaris se može rezervirati na broj telefona 205 000.

Složi idealni meni i osvoji vrijedne nagrade! U suradnji s Bowling G kuglanom, nagrađujemo Vas s 200,00 kn konzumacije u restoranu Polaris + 2x sat kuglanja u Bowlingu! Sve što je potrebno napraviti jest da nam napišete Vaš idealni meni kako bi ga Vi složili.

Nakon što ste osmislili svoj pobjednički meni, napišite nam ga ispod ove objave na našoj facebook stranici (www.facebook.com/Restoran.Polaris) i to je to! Onaj meni koji podjelite/sherate na svom zidu i koji bude imao najviše lajkova, osvaja nagradu!

Od 01.03. do 30.04. traju Dani talijanske kuhinje uz Orahovačko vino u restoranu Polaris. Izvrsna izvorna talijanska jela biti će sigurno odlično iskustvo za Vas i vaše prijatelje. Povedite i obitelj na talijanski dan i počastite se finim talijanskim jelima.

Tradicionalno, svake godine 08.03. obilježava se međunarodni "Dan žena" (skraćeno Dan žena). Tog dana se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola.

Restoran Polaris (Portanova II kat) obilježava Dan žena uz prigodni meni.

Aleksandrin meni
We Can Do It meni

Na ovaj dan Vaša žena ne bi trebala kuhati pokažite koliko ju volite i izvedite svoju najdražu osobu 8. ožujka za Dan žena u restoran Polaris!

 

Prvi Dan žena je obilježen 28. veljače 1909. u SAD-u deklaracijom koju je donijela Socijalistička partija Amerike. Između ostalih važnih povijesnih događaja, njime se obilježava i požar u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku 1911. godine kada je poginulo preko 140 žena.

Ideja za obilježavanjem međunarodnog dana žena pojavila se prvi put početkom 20. stoljeća u doba brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije koja je često dovodila do protesta zbog loših radnih uvjeta. Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila su javno demonstrirale 8. ožujka 1857. u New Yorku. Tekstilne radnice su protestirale zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Demonstracije je rastjerala policija. Te iste žene su osnovale sindikat dva mjeseca kasnije.

Protesti 8. ožujka događali su se i slijedećih godina, od kojih je najpoznatiji bio 1908. godine kada je 15.000 žena marširalo kroz New York tražeći kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa. Godine 1910. prva međunarodna ženska konferencija bila je održana u Kopenhagenu u organizaciji Socijalističke Internacionale te ustanovila 'Međunarodni dan žena' na prijedlog slavne njemačke socijalistice Clare Zetkin. Slijedeće godine je Međunarodni dan žena obilježen od preko milijun ljudi u Austriji, Danskoj, Njemačkoj i Švicarskoj. Ti događaji su koincidirali s požarom u tvornici Triangle Shirtwaist u New Yorku, nakon koga su slabe mjere sigurnosti na radu okrivljene za veliki broj žrtava. U početku prvog svjetskog rata žene širom Europe su 8. ožujka 1913. održale demonstracije za mir.

Demonstracije povodom Međunarodnog dana žena u Rusiji bile su prvi stadij ruske revolucije. Nakon oktobarske revolucije, boljševička feminstkinja Aleksandra Kolontaj nagovorila je Lenjina da 8. ožujka postane državni praznik, i tijekom sovjetskog razdoblja se koristio za obilježavanje "herojstva radnica".

Dan žena je ostao državnim praznikom u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini, Kazahstanu, Kirgiziji, Moldaviji, Mongoliji i Tadžikistanu, a obilježava se cvijećem i poklonima. Međutim, 1960-ih su ga ponovno počele slaviti feministice. Godine 1975., koja je proglašena Međunarodnom godinom žene, UN su službeno počele obilježavati Međunarodni dan žena.

Danas mnoge organizacije u svijetu, obilježavaju Međunarodni dan žena, a neke se nastoje izboriti da postane državnim praznikom u kojima to još nije slučaj.

Go to top